laupäev, 9. oktoober 2010

Digipildid koolielus, 1. nädal

Kogu kursus käib tegelikult Koolielus, aga et mul läks seal salvestamisega alguses pahasti, panin oma tekstid ka siia kirja
Tutvustus
Tere! Olen Piret Joalaid, Tallinna Sikupilli Keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja ning TH koolitaja.
Pildistama hakkasin juba lapsepõlves, siis olid Smena ja Kiiev ja Zenit jt. Kodus ka ilmutati pilte. Siis tuli Kodaki seebikarp. Kui tulid diapositiivid, hakkasin neid tegema (nüüd on need arvutisse skannitud). Digifotosid teen juba päris palju aastaid.
Kunstilist poolt ei oska vaadata, pigem jäädvustan lihtsalt inimesi-sündmusi. Töödelnud olen iPhoto ja Picnikuga, Gimpi ei tunne, olen kasutanud Picasat ja Flickrit (litsentse pole jõudnud panna).
Meeldib väga vaadata teiste fotosid.
Tahaksin teada, kuidas saab võimalikult palju pilte korraga töödelda (vähendada ja signeerida), sest tahan ürituste fotod ka teistele vaatamiseks avaldada. Ja kõike muudki, sest vahel tuleb pilditöötlust ka teistele õpetada.
Virtuaalne fotonäitus
Huvitav valik. Meeldisid eriti Birgy Lorenzi "Šveits 2009 – Kevadised puud, taustapaber" (just muster, voolavus, liikumine, huvitav vaatenurk, nagu ta ise ütleb), Anete Pelmase Zenitiga tehtud foto (värvidemäng, laialivalgunud vikerkaar), Kristjan Salumi "Robinson Crusoe’s Dream" (ei meeldi, et pealkiri on ingl k, aga pealkiri annab juurde küll) ning Kristjan Salumi "Raharaisk?" (näoilmete ja kehahoiakute tabamine).
Riistvara
Firma: Sanyo
Mudel: Xacti VPC S60 EX
Pikslid: 6,0 megapikslit
Suum: S60 optical 3 x zoom
Aku: 2 x AA NiMH HR6
Välk: sisse ehitatud
LCD ekraan: 2.5-tolline TFT active matrix
Mälukaart: 22 MB sees, juurde ostetu maht suur

Kommentaare ei ole:

Jälgijad